Looponderzoek Radboudumc

Meedoen aan looponderzoek van het Radboudumc?
Valt of struikelt uw kind vaak? Heeft uw kind vaak een kapotte broek of kapotte knieën? Of kan uw kind motorisch gezien minder goed meekomen met leeftijdsgenootjes? Mogelijk kunnen wij uw kind dan helpen.

In het Radboudumc in Nijmegen en Atlent Kinderexpertisecentrum van Tolbrug in ’s-Hertogenbosch doen we onderzoek naar de loopvaardigheid van kinderen met motorische problemen. Als uw kind hieraan meedoet, doen we onder andere spelletjes op een loopband en een stapladdertest. Daarna bekijken we of de loopvaardigheid van uw kind afwijkt van die van normaal ontwikkelende kinderen. Zo ja, dan mag uw kind meedoen aan een training, waarmee we verwachten de loopvaardigheid te verbeteren. De metingen en eventuele trainingen zullen plaats vinden op de voor u dichtstbijzijnde locatie.

Meer informatie over het onderzoek vindt u op onze website. We zoeken voor dit onderzoek kinderen van 6 tot en met 12 jaar met motorische problemen die veel impact hebben op het dagelijks leven van het kind. Heeft u interesse om deel te nemen aan het onderzoek of een vraag? Neemt u dan contact op met: rosanne.kuijpers@radboudumc.nl.

Rosanne Kuijpers MSc
Onderzoeker Radboudumc
Media
  • Motoriche ontwikkeling.jpeg