Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit

Onlangs is het nieuwe boek van het Wetenschappelijke doorbraken in de klas uit! Een heel bijzonder exemplaar, want in dit deel hebben de kinderen van groep 8, vorig jaar groep 7, meegewerkt! Dit deel herkennen jullie vast. Basisschool de Haafakkers staat erin vermeld met mooie foto’s van onze onderzoekende kinderen.

Ik leg nog even kort uit wat het precies is.
Het WKRU heeft als missie om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en (aankomende) leraren te bevorderen. Om dit te bereiken organiseert het WKRU diverse activiteiten waarbij de verbinding wordt gelegd tussen (basis)scholen, de HAN Pabo en onderzoekers van de Radboud Universiteit.

Vorig jaar hebben we met onderzoekend leren het onderwerp “Jeroen Bosch” aan bod laten komen. Dit jaar is er een nieuw onderwerp! Magneten.

Tijdens de Winterschool hebben juf Silke en ik workshops gegeven omtrent het onderwerp Magneten. De Winterschool is een professionaliseringsdag op het gebied van wetenschap en onderzoekend leren. Tijdens deze dag kan je lezingen en workshops volgen ter inspiratie voor W&T-onderwijs. Je krijgt op een interactieve manier handvatten en voorbeelden aangeboden om meteen met wetenschappelijke thema's en onderzoekend leren in de klas aan de slag te gaan. Deze workshops zullen we de komende weken ook gaan aanbieden in de klassen. Naar aanleiding van een onderzoeksvraag zal er onderzoek gedaan worden naar het antwoord op die vraag.

We hebben er weer zin in om meer te weten te komen over magneten en hun magie!
Juf Esther
Media
  • Wetenschaps knooppunt Uni.jpg