Dienstenveiling

Dit jaar is er voor de kinderen een loterij met altijd prijs garantie en een kans op een van de grotere prijzen. Voor de ouders hebben we dit jaar ook weer de dienstenveiling! Hiervoor doen wij wederom graag een beroep op jullie. We willen jullie weer uitnodigen om ludieke diensten aan te bieden voor onze dienstenveiling. Vorig jaar was dit een succes, door het jaar heen gezellige momenten met ouders onderling. Zo zijn er taarten gebakken voor ouders, is er een ritje met de trekker geweest en nog veel meer.

Wat is een dienstenveiling? De naam zegt het eigenlijk al. Bij een dienstenveiling worden diensten geveild. Een dienst kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van auto’s, grasmaaien, een fotoworkshop, een taxiritje enzovoort. Je (ver)koopt dus geen spullen, maar een activiteit.

Hoe gaat een dienstenveiling in zijn werk? Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Jij biedt je dienst aan, deze dienst wordt per opbod geveild op de kerstmarkt. De hoogste bieder wint de veiling en betaalt het bod aan de ouderraad van de Haafakkers. De aanbieder en koper stemmen samen af wanneer de dienst wordt geleverd.

Aan wat voor soort diensten kan ik denken? Hierboven staan al enkele voorbeelden van diensten, maar je kunt nog veel breder denken. Sommige ouders hebben iets beroepsmatigs te veilen (bijvoorbeeld een kleine loodgietersreparatie, een manicure behandeling of een coachingssessie), anderen iets hobbymatigs (een workshop bloemschikken, een lekkere taart bakken of een ritje op de motor) en weer anderen hebben een klusje in de aanbieding (een “bob” taxiritje, grasmaaien of een grote beurt voor de badkamer). Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te veilen, dus wees creatief!

Hoe kan ik een dienst aanbieden? Ook dat is heel eenvoudig! Aan het einde van deze brief zit een aanmeld strookje. Vul deze in met de gevraagde gegevens en beschrijf de dienst zo kort mogelijk. Indien u zelf een leuk idee heeft om de dienst in te verpakken, mag dat natuurlijk ook worden ingeleverd. Lever de invulstroken (of verpakking) in bij de leerkracht van uw kind en zij zullen ervoor zorgen dat deze bij de ouderraad komt. Bij een te groot aanbod zal de OR een selectie maken.

Vergeet niet, de dienst en de opbrengst komt ten goede aan uw kind; met de opbrengst kan de ouderraad weer nieuwe activiteiten voor het komende schooljaar bekostigen.

DIENSTENVEILING
-----------------------------------------------------------------------------------------Aanmeldstrookje Dienstenveiling:
Naam:____________________________________________________________________
Naam/groep kind:_________________________________________________________
Ik wil graag de volgende dienst veilen:______________________________________

 (Optioneel) De veiling start met een prijs van: _____________________________________
Ik geef toestemming voor telefonische benadering voor meer informatie over de dienst:
Telefoon nummer: ___________________________________________________________
Media
  • Veiling