Nieuws groep 1-2 A

De eerste periode van het jaar zit er al weer op. Wat hebben we veel gedaan afgelopen tijd. Verschillende thema’s zijn aan de orde geweest. Om het nieuwe schooljaar in te luiden hadden we het project: weer naar school! Waar we het met name hadden over regels in de klas en deden we veel aan groepsvormende activiteiten.

Daarna kwam de Kinderboekenweek die mooi aansloot op onze voorgaande activiteiten namelijk met het thema: Vriendschap.

Heel erg hebben we genoten van het thema: de baby. Dit thema hadden we gekozen omdat juf Lotte zwanger is. Het was een geweldig leuk thema, met een echte babykamer, badjeshoek, en consultatiebureau. We zijn ook op bezoek geweest bij de Vuurvogel om daar de baby’s te zien en te kijken wat ze daar allemaal doen. De mama van Evi is in de klas geweest en heeft haar baby in bad gedaan. Gaby kwam vertellen over baby’s die in het ziekenhuis geboren worden. We hebben heel, heel veel geleerd over dit thema.

Daarna volgde een drukke tijd: Sinterklaas en Kerst. De kinderen vonden het Postkantoor in de hal geweldig! Ze postten daar hun brieven en kregen ook echt post terug van Sinterklaas. Een groot succes.

OR erg bedankt voor de aankleding in de hal! Er werd enorm veel gebruik gemaakt van het Postkantoor!

De Kersttijd was zoals altijd sfeervol, met als hoogtepunt de Kerstviering in de kerk, het Kerstdiner en als afsluiting de Kerstmarkt. Groep 1-2 A mocht in de kerk het eerste gedeelte van het Kerstverhaal uitbeelden, heel veel kinderen waren schattige engeltjes die op de muziek van Enya( Angels) de kerk kwamen binnen zweven om Maria de blijde boodschap te brengen!

En nu gaan we naar de volgende periode, met allerlei interessante thema’s. Wat dat gaat worden verklap ik nog niet!

Groetjes van de juffen groep van groep 1-2 A
Media
  • 20181219_154530
  • IMG-20181221-WA0000
  • pepernpotenrecept