Dienstenveiling

Dit jaar is er voor de kinderen een loterij met altijd prijsgarantie en een kans op een van de grotere prijzen. Voor de ouders hebben we dit jaar ook weer de dienstenveiling! Hiervoor doen wij graag een beroep op jullie. We willen jullie uitnodigen om ludieke diensten aan te bieden voor onze dienstenveiling.

Wat is een dienstenveiling?
De naam zegt het eigenlijk al. Bij een dienstenveiling worden diensten geveild. Een dienst kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van auto’s, grasmaaien, een fotoworkshop, een taxiritje enzovoort. Je (ver)koopt dus geen spullen, maar een activiteit.

Hoe gaat een dienstenveiling in zijn werk?
Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Jij biedt je dienst aan, deze dienst wordt per opbod geveild op de kerstmarkt. De hoogste bieder wint de veiling en betaalt het bod aan de ouderraad van de Haafakkers. De aanbieder en koper stemmen samen af wanneer de dienst wordt geleverd.

Aan wat voor soort diensten kan ik denken?
Hierboven staan al enkele voorbeelden van diensten, maar je kunt nog veel breder denken. Sommige ouders hebben iets beroepsmatigs te veilen (bijvoorbeeld een kleine loodgietersreparatie, een manicure behandeling of een coaching sessie), anderen iets hobby-matigs (een workshop bloemschikken, een lekkere taart bakken of een ritje op de motor) en weer anderen hebben een klusje in de aanbieding (een “bob” taxiritje, grasmaaien of een grote beurt voor de badkamer). Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te veilen, dus wees creatief!

Ik wil geen dienst veilen
Dat kan natuurlijk ook! Niet iedereen heeft een dienst te veilen, en dat is maar goed ook! Anders zouden we 190 kinderen x 2 ouders = 380 diensten moeten veilen! Voel je daarom niet verplicht; bij een te groot aanbod zal de OR een selectie maken. En natuurlijk geeft de OR zelf het goede voorbeeld! Vergeet niet, de dienst en de opbrengst komt ten goede aan uw kind; met de opbrengst kan de ouderraad weer nieuwe activiteiten voor het komende schooljaar bekostigen.
------------------------------------------------------------------------------------------
Aanmeldstrookje Dienstenveiling:

Naam:_____________________________________________________________________
Naam/groep kind: ___________________________________________________________
Ik wil graag de volgende dienst veilen:___________________________________________
(Optioneel) De veiling start met een prijs van: _____________________________________
□ Ik geef toestemming voor telefonische benadering voor meer informatie over de aangeboden dienst.
Media
  • Veiling