Onze School  »  Bloemlezingen

Uit een bedankbrief van een ouder.

Ik wilde jou en je team graag nog even bedanken voor het 13 jaar lang geven van onderwijs, het levenswijs maken, het opvangen en er liefdevol zijn op tijden dat mijn meiden dat nodig hadden. Ze hebben daar veel goede dingen geleerd en meegemaakt, en natuurlijk ook slechte dagen gehad. Een soort van leven in het klein, maar wel beschermd door jullie team.
Er zijn maar weinig dagen geweest dat ze geen zin hadden naar school te gaan, en dat is een compliment aan het team van de Haafakkers! En als er dingetjes waren - wat wil je met meiden! - dan werd er ingegrepen of gepraat, afhankelijk van wat maar nodig of op zijn plaats was.
Hoewel het niet zo duidelijk is aan te wijzen als met een vak waarin je een toets kunt doen, hebben jullie mijn meiden, en de andere kinderen, veel bijgebracht: hoe met elkaar om te gaan, hoe anderen te respecteren, hoe regeltjes in de praktijk werken, hoe om te gaan met kinderen die minder of juist méér kunnen, wat belangrijk is tussen mensen en in het dagelijkse leven, de rituelen en gewoontes die bij een land en cultuur horen. Kortom: levenswijs maken tussen peutertijd en middelbare school.

Nogmaals mijn dank voor alles wat jullie hebben gedaan!  Ik wens jullie succes met en inspiratie voor nieuwe generaties van kinderen, en veel geluk in jullie eigen leven,

Een stukje van een oud leerling

Hallo allemaal!
Ik ben Jetske en vorig jaar ben ik van de Haafakkers afgegaan. Ik zit nu dus in de 1ste van de middelbare school. Op de Haafakkers heb ik een hele fijne schooltijd gehad! Als er iets was ben ik door alle juffen en meesters goed geholpen. In groep 8 werd je goed voorbereid op de middelbare school. Je had informatie avonden en je kreeg een agenda zodat je kon leren hoe je daar mee om moest gaan. Ik heb hele fijne herinneringen aan de bassisschool!