Onze School  »  Bloemlezingen

Uit een bedankbrief van een ouder.

Ik wilde jou en je team graag nog even bedanken voor het 13 jaar lang geven van onderwijs, het levenswijs maken, het opvangen en er liefdevol zijn op tijden dat mijn meiden dat nodig hadden. Ze hebben daar veel goede dingen geleerd en meegemaakt, en natuurlijk ook slechte dagen gehad. Een soort van leven in het klein, maar wel beschermd door jullie team.
Er zijn maar weinig dagen geweest dat ze geen zin hadden naar school te gaan, en dat is een compliment aan het team van de Haafakkers! En als er dingetjes waren - wat wil je met meiden! - dan werd er ingegrepen of gepraat, afhankelijk van wat maar nodig of op zijn plaats was.
Hoewel het niet zo duidelijk is aan te wijzen als met een vak waarin je een toets kunt doen, hebben jullie mijn meiden, en de andere kinderen, veel bijgebracht: hoe met elkaar om te gaan, hoe anderen te respecteren, hoe regeltjes in de praktijk werken, hoe om te gaan met kinderen die minder of juist méér kunnen, wat belangrijk is tussen mensen en in het dagelijkse leven, de rituelen en gewoontes die bij een land en cultuur horen. Kortom: levenswijs maken tussen peutertijd en middelbare school.

Nogmaals mijn dank voor alles wat jullie hebben gedaan!  Ik wens jullie succes met en inspiratie voor nieuwe generaties van kinderen, en veel geluk in jullie eigen leven,

Een stukje van een oud leerling

Hallo allemaal!
Ik ben Jetske en vorig jaar ben ik van de Haafakkers afgegaan. Ik zit nu dus in de 1ste van de middelbare school. Op de Haafakkers heb ik een hele fijne schooltijd gehad! Als er iets was ben ik door alle juffen en meesters goed geholpen. In groep 8 werd je goed voorbereid op de middelbare school. Je had informatie avonden en je kreeg een agenda zodat je kon leren hoe je daar mee om moest gaan. Ik heb hele fijne herinneringen aan de bassisschool!

Bloemlezing van een oud-leerlinge en nu moeder van 2 kinderen op de Haafakkers

Als oud leerling van de Haafakker stond voor mij niet vast dat mijn kind naar de Haafakkers zou gaan. Hoewel ik met heel veel plezier terug kijk naar mijn eigen schooltijd op de Haafakkers was dat toch al heel wat jaren geleden en een directeur verder.

Wij waren van plan om bij twee van de drie scholen in Heteren langs te gaan om een gevoel te krijgen wat het beste bij ons zou passen. Ons 1e gesprek was bij de Haafakkers, Een goed en fijn gesprek, waarbij mijn man en ik besloten dat we niet naar de andere school zouden gaan, We waren eruit. Allebei een heel goed gevoel bij deze school.

Nu bijna 6 jaar later en met twee naar school gaande kinderen zijn wij nog steeds blij met de keuze die we gemaakt hebben. Ieder kind is anders en dat zien we ook terug bij onze kinderen en de manier waarop ze op school met onze dochters omgaan. Onze oudste heeft een gezellige klas waar ze gemotiveerd zijn en alles soepel gaat. In groep 4 stond zij voor een uitdaging, aangaande haar onzekerheid, Wij zijn zo blij geweest met haar lerares die haar tijd en aandacht heeft geschonken. Haar zelfvertrouwen is enorm gestegen. Onze jongste heeft een meer uitdagende klas, maar ook hier zie ik dat ze proberen dit op te lossen en aan te pakken. Mijn kinderen ontwikkelen zich goed maar zijn bovenal vrolijk en gaan met plezier naar school. Daar waar het een keer minder goed liep is dit in goed overleg opgepakt. En dat is voor mij als ouder toch een van de belangrijkste punten, dat je kind met plezier naar school gaat en goed onderwijs krijgt.

Artikel Radar Juf Thelma