Tijd Groep

9.15-10.00 uur Groep 5 en groep 6
10.30-11.15 uur Groep 3 en groep 4
11.15-12.00 uur Groep 8

De kinderen van de groepen 1 en 2 krijgen gymles in het bewegingslokaal. Op advies van de schoolarts dragen de kleuters gymschoenen. Omdat ze bijna iedere dag gebruikt worden, blijven de gymschoenen op school. Bij mooi weer spelen de kleuters vaak buiten.

De leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 gaan naar de sporthal in zalencomplex De Bongerd. Om blessures en ‘voetwratten’ te voorkomen is het wenselijk dat uw kind gymschoenen draagt. De gymschoenen mogen niet al thuis worden aangetrokken.

De gymkleding bestaat uit een gymbroek met T-shirt dan wel een gympakje. Na elke les gaan de gymspullen mee naar huis. Als u alle kleding, dus ook de schoenen, voorziet van een duidelijk merkteken, blijft dit herkenbaar in het geval er iets kwijt raakt. Laat het ons weten als uw kind niet mee kan doen aan de gymlessen.

Goede gymschoenen zijn belangrijk voor de gymlessen. We zien helaas te vaak dat kinderen de gymschoenen vergeten, dat ze te klein zijn of onvoldoende grip hebben. De stoffen gymschoenen met de band van elastiek hebben onvoldoende grip bij het klimmen en klauteren. Ook zijn ze erg glad waardoor kinderen soms ten val kunnen komen. In verband met de veiligheid van uw kind(eren) adviseren we hier kritisch naar te kijken.