Groep 5


Een fijn schooljaar!

Hartelijk welkom op de pagina van groep 5.
In deze groep zitten 26 kinderen, 13 jongens en 13 meisjes. Op maandag t/m woensdag staat juf Daisy voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Truus.

Met deze enthousiaste groep kinderen gaan we een gezellig en leerzaam jaar tegemoet.

Een kort overzicht van het programma in groep 5:

We beginnen elke ochtend met een half uurtje lezen. ’s Ochtends staat ook vaak rekenen, spelling en taal op het rooster. In de middag is er dan tijd voor de “nieuwe” vakken wereldoriëntatie en Nieuwsbegrip.

Voor wereldoriëntatie gebruiken we de methode Brandaan, Naut en Meander. De hoofdpersonen uit de themaverhalen zijn tevens de titels van de methoden; Naut (natuur en techniek), Meander (aardrijkskunde) en Brandaan (geschiedenis). Samen met de Klimboom gaan we dit jaar ook enkele IPC projecten samen doen. 

De methode Nieuwsbegrip werkt met interactieve leeslessen en contextopgaven aan de hand van de actualiteit. Kinderen maken opdrachten op papier én op de computer.

Natuurlijk is er ook tijd voor knutselen, muziek en tekenen, maar ook samenwerken en overleggen is erg belangrijk, kinderen leren immers veel van elkaar.

Gedurende het schooljaar zullen we vaker met groep 5/6 van de Klimboom samenwerken. Dat kan tijdens diverse lessen zijn, o.a. IPC, knutselen, lezen, etc.

Bent u nieuwsgierig naar wat we nog meer doen, wat de kinderen gemaakt hebben of wat ze bezig houdt? Kom gerust eens bij ons langs na schooltijd. De deur staat voor u open! 

Wij wensen alle ouders en kinderen een heel gezellig schooljaar.
Daisy van der Veen en Truus Kuipers

Meer weten over onze groep: Download het Informatieboekje.