Gezonde school!

Wat een kind eet, is natuurlijk de verantwoordelijkheid van de ouders of verzorgers. Wij zien het echter ook als een taak van school om bij te dragen aan een gezonde leefstijl. Zoals bijvoorbeeld met schoolfruit. Spelenderwijs ontdekken de kinderen dan ook meer over waar ons eten vandaan komt en over het lichaam. Die vorm van leren door ervaren werkt goed. U plukt daar overigens ook thuis de vruchten van. Uit onderzoek blijkt dat schoolfruitdagen ervoor zorgen dat kinderen ook na school vaker fruit en groente eten.

Wat kunt u meegeven?

Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn de schoolfruitdagen. Op deze dagen kunt u uw kind vers fruit of verse groente meegeven. Bijvoorbeeld een appel, peer, banaan, mandarijn, kiwi, een schaaltje aardbeien of druiven. Of een bakje met snacktomaten, een stuk komkommer, wortel of paprika. Variatie is leuk, lekker en goed voor de smaakontwikkeling van uw kind.

Het is niet de bedoeling, misschien is dit in enkele gevallen wel een keer eerder toegestaan, dat de kinderen producten nuttigen op de fruitdagen waarin fruit verwerkt is, bijvoorbeeld knijpfruit, fruitshot, muesli-fruitreep enz. Het spreekt voor zich dat wij als school het gezonde eten op de maandag en dinsdag blijven propageren. Meer informatie vindt u op: www.euschoolfruit.nl